Tegenwoordig zijn veel ondernemers actief met duurzaamheid. Ook in Bronckhorst. Sommigen doen dat zelfs zo goed dat ze een Op Morgen Groene Pluim verdienen! Gemeente Bronckhorst wil graag kennismaken met deze ondernemers. Ondernemers die voldoen aan een aantal criteria en daarom zo’n pluim krijgen. Geef je op als ondernemer en kijk of je voor deze stimuleringsprijs in aanmerking komt. Dat kost niets en levert veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart op.

 

Gemeente Bronckhorst reikt jaarlijks al de Op Morgen Duurzame Ster uit, aan een inwoner of stichting die een duurzaam voorbeeld is voor de samenleving. Dit jaar gaat er nog een schepje bovenop met de Op Morgen Groene Pluim, voor een bedrijf dat hiervoor in aanmerking komt. Zo wil de gemeente ook lokale ondernemers een impuls geven om duurzaam te ondernemen. Richtlijn voor de prijs zijn de Global Goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties. De Groene Pluim toetst op vier van de zeventien doelen (Goals): eerlijk werk, duurzame productie, klimaat en partnerschap (www.sdgnederland.nl). Door jezelf als ondernemer aan te melden doe je automatisch mee aan het doel ‘partnerschap’, wat je een interessante uitbreiding oplevert van je netwerk.

 
Bedrijven kunnen zich aanmelden tot 29 september via www.bronckhorst.nl/groenepluim. De uitreiking van de Groene Pluim is op 1 november.

Kijk op de bijlage voor meer info.